Van Harlingen naar Gent

Inhuldiging Eiland

In oktober 2010 was het casco van de Eiland klaar en kon het schip vertrekken naar haar thuishaven in Gent. Samen met de ontwerpers en bouwers werd het schip na de tewaterlating ingehuldigd.

Inhuldiging luxe motor Eiland
“Eiland, ik wens u en uw bemanning een behouden vaart”

Enkele lieve mensen die de bouw van de Eiland op de voet volgden zorgden voor een feestelijke noot bij de inhuldiging te Harlingen. Het schip werd gedoopt met water, de champagne dronken we liever zelf op.

Champagne voor luxe motor Eiland
Feestelijkheid te Harlingen

Transport naar Gent

De motor en besturing waren al geplaatst, maar de stuurhut nog niet. En omdat het schip niet geballast was kon het nog niet zelfstandig varen. We huurden een schipper en matroos met een sleepboot in en die waren zo onverschrokken de Eiland helemaal van Friesland naar hier te brengen. Met 8 beaufort het Ijselmeer over met een schip dat nog nooit eerder gevaren heeft is in onze ogen dan ook echt een heldendaad. Gelukkig waren de ramen goed dichtgeplakt.

Koppelverband
Stevig aan elkaar vast in de Tolhuissluis te Gent

Kapitein Andries en zijn stoere matroos waren met de Fifty Fifty twee dagen en twee nachten onderweg geweest. Ze hadden in duwverband stormen getrotseerd en meer dan 350 km afgelegd toen ze ’s ochtends in Gent aankwamen.

Transport schip
Aankomst van de Eiland in de thuishaven te Gent

Luxe motor Eiland en spits Eiland in de thuishaven te Gent
Waar oud en nieuw elkaar ontmoeten