Luxemotor Eiland

2010 – 2021

Nadat wij voor onze spits Eiland een nieuwe bestemming hadden gevonden gingen we op zoek naar een geschikte boot om op te wonen en mee te gaan varen. Onze speurtocht leidde ons al snel weg van de tweedehandsmarkt in de richting van een boeiend nieuwbouwproject, wat resulteerde in een luxemotor genaamd Eiland. In deze charmante schuit woonden wij tot eind 2021 aan de rand van de stad Gent, steeds paraat om op de wijde wereld af te stevenen.

Lees alles over meer dan tien jaar wedervaren met de Eiland onder deze rubriek.

Biesbosch

Ambiance

Ieder seizoen op het water spreekt tot de verbeelding. Zo dicht bij de natuur kan men zich enkel verbazen over het zotte gedrag van al die watervogels en het dartelen van de vissen. Het botten van de bloemen, het ontluiken en vallen van de bladeren van de bomen was zelden zo nabij. De zinderende zon op de oevers, het spelevaren allerhande en de wuivende fietsers zijn een zegen voor hart en ziel.

Luxe motor Eiland te Gent
In het groen en toch dicht bij de stad
Schapen grazen in Gent
Schapen met hun herder hebben de maaimachines vervangen
Schapen onderhouden de bermen in Gent
Zuiderse taferelen aan het kanaal Gent-Oostende
Sneeuw in Gent
In de sneeuw te Gent

Iedere winter droomden wij ervan dat het kanaal dicht zou vriezen en er schaatsers op het ijs voorbij zouden komen rijden. Dan zouden we erwtensoep en glühwein uitdelen en plezante muziekjes draaien om de warme sfeer aan te wakkeren. De kans dat dit alles gebeurt wordt met het jaar kleiner, maar we bleven mijmeren. Tenslotte was het de eerste winter dat we hier lagen met de Eiland bar koud en zagen we in geen tijden zoveel sneeuw en ijspegels.

Ijspegels
De eerste winter van de Eiland in Gent
Vogels in de winter
Vogelhuisje in de sneeuw op de oever

Nieuwe bewoners!

Eind 2021 mocht luxemotor Eiland een tof en onverschrokken gezin verwelkomen. Deze montere familieleden zijn heden de trotse eigenaars en bewoners van de varende woonboot en gaan een mooie toekomst op het water tegemoet! Zelf zijn we een nieuwe weg ingeslagen, door in zee te gaan met een historische klipperaak met de veelbelovende naam Hoop doet Leven.

Ook over de Hoop doet Leven kan je binnenkort veel boeiende verhalen lezen, elders op deze site!

Wonen op het water
Wonen op het water