Hoop doet Leven naar de werf

In augustus 2020 trokken we met de Hoop doet Leven richting Diksmuide voor een bezoek aan de werf. We wilden het onderwaterschip laten inspecteren en in de verf zetten.

De Hoop doet Leven in Nieuwpoort, op weg naar Diksmuide

Bij Buitenbeentje werd het schip met de kraan uit het water getild en op de blokken gezet. Meteen wisten we nu ook het gewicht van de boot: 26 ton. De ploeg ging onmiddellijk aan de slag om de romp af te spuiten en zo onder meer de mossels te verwijderen.

Het casco ziet er net als de rest van het schip na bijna honderd jaar nog altijd pico bello uit. Het is blijkbaar vervaardigd uit oerdegelijk materiaal en door de vorige eigenaars prima onderhouden.

Het onderwaterschip is in uitstekende staat

De keurder van EuroClass kwam het schip controleren en stond verbaasd van de uitstekende meetwaarden. Haast niet te geloven dat een scheepje dat reeds zo lang zoveel watertjes doorzwommen heeft, geen enkele opmerking hoeft te krijgen.

Er wordt geschuurd en geschilderd, en binnen de kortste keren is het schip klaar om in het water te gaan. We kunnen nu onbezorgd genieten van jarenlang vaarplezier.

De Hoop doet Leven was in 1925 het eerste ijzeren schip dat bij Scheepswerf Amels werd gebouwd. Het scheepje kent een rijke geschiedenis en hield al die jaren mooi stand. De werf van Amels werkt ondertussen onder de vleugels van Damen Yachting.

Bij Buitenbeentje kan noeste arbeid gecombineerd worden met heerlijke waterpret